מיליונר ההייטק בריאן ג'ונסון: המסע המסקרן והמסוכן לחיי נצח
בעולם שבו הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מסחרר, ישנו אדם אחד שמנסה לדחוף את גבולות הביולוגיה האנושית לקצה. בריאן ג'ונסון, מיליונר הייטק אמריקאי בן 46, הפך לדמות מרתקת ושנויה במחלוקת בתחום אריכות החיים. מאז 2020, ג'ונסון משקיע כ-2 מיליון דולר בשנה במה שהוא מכנה "פרויקט Blueprint" – ניסיון שאפתני להפוך את גופו ל"מכונת זמן ביולוגית".
מסעו של ג'ונסון החל לאחר שמכר את חברת התשלומים המקוונים שלו, Braintree, לפייפאל תמורת 800 מיליון דולר ב-2013. במקום לנוח על זרי הדפנה, הוא החליט להקדיש את חייו ואת הונו למטרה אחת: להילחם בהזדקנות ולחיות לנצח.
פרויקט Blueprint של ג'ונסון הוא יותר מסתם דיאטה או שגרת אימונים. זהו ניסוי מקיף הכולל טיפולים רפואיים מתקדמים, תזונה קפדנית, ומעקב מדוקדק אחר כל היבט בחייו. מדיאטה טבעונית קיצונית ועד להחלפת פלזמה מלאה, ג'ונסון לא חוסך באמצעים בניסיונו להשיג את מה שרבים חושבים לבלתי אפשרי.
אך המסע הזה אינו נטול סיכונים. לאחרונה, ניסיון להחזיר לפניו מראה צעיר יותר הסתיים בתגובה אלרגית חמורה, מדגיש את הסכנות הטמונות בגישתו הקיצונית. למרות זאת, ג'ונסון נשאר נחוש בדרכו, ממשיך לשתף את הציבור בכל שלב במסעו.
בכתבה זו נסקור את מסעו יוצא הדופן של בריאן ג'ונסון, נבחן את השיטות והטיפולים שהוא מיישם, ונדון בהשלכות הרחבות יותר של ניסיונותיו על עתיד המחקר בתחום אריכות החיים.
פרויקט "פני תינוק" יוצא משליטה
במסגרת מה שכינה "פרויקט פני תינוק", ג'ונסון עבר הליך של הזרקת שומן לפנים במטרה להילחם במראה הרזה והכחוש שנגרם מהדיאטה הקפדנית שלו. התוצאה הייתה תגובה אלרגית חריפה שגרמה לנפיחות קיצונית בפניו. ג'ונסון שיתף תמונות מזעזעות באינסטגרם, שבהן נראה פרצופו כה נפוח עד שבקושי הצליח לראות. למרות החומרה של התגובה, דווח כי פניו חזרו למצבן הרגיל כעבור שבעה ימים.
הישגים ושיטות שנויות במחלוקת
ג'ונסון טוען להישגים מרשימים במסגרת "פרויקט Blueprint" שלו:
– קצב הזדקנות אפיגנטי איטי יותר מ-99% מבני העשרים
– רמת דלקת בגוף נמוכה ב-85% מהממוצע של בני 18
– VO2 max ב-1.5% העליונים של בני 18
– צפיפות עצם כוללת ב-0.2% העליונים של בני 30
שיטותיו כוללות:
– דיאטה טבעונית קפדנית של 1,950 קלוריות ביום
– נטילת יותר מ-100 כדורי תוספים מדי יום
– טיפולים ניסיוניים כמו החלפת פלזמה וטיפול גנטי
תגובות הציבור והקהילה המדעית
גישתו הקיצונית של ג'ונסון מעוררת תגובות מעורבות:
– תומכים רואים בו חלוץ ומעריכים את השקיפות שלו
– מבקרים טוענים שהשיטות שלו מסוכנות וחסרות ביסוס מדעי
– הקהילה המדעית נותרת ספקנית וקוראת למחקרים מבוקרים
מה תאחלו לו?